print
Participarea reprezentanților MOLDAC în cadrul instruirilor organizate de EA
30.01.2018
383

În urma revizuirii standardului internațional ISO/IEC 17025 pentru laboratoarele de încercări și etalonări, publicat la 30 noiembrie 2017, Cooperarea Europeană pentru Acreditare EA a organizat două sedințe consecutive pentru reprezentanții Organismelor de Acreditare membre EA, pentru a evidenția și a împărtăși modalitatea de înțelegere a certințelor revizuite prevăzute de noua versiune a standardului ISO/IEC 17025:2017.

Cursul de instruire respectiv, conceput pentru armonizarea tranziției, a fost planificat de Comitetul Laboratoare al EA, în baza necesităților expuse de membrii EA pe parcursul ședințelor anterioare ale EA LC. Activitățile prevăzute în Agendă au fost conduse de Dr. Ursula Ellerbeck, Șef Departament în cadrul DAkkS (Germania) și de dl. Trevor Thompson, Șef Direcție Operații și Suport în cadrul UKAS (Marea Britanie).

Scopul cursului respectiv a fost de a sprijini personalul organismelor de acreditare în pregătirea pentru evaluarea laboratoarelor, într-un mod armonizat în cadrul regiunii EA, precum și au fost  discutate concepte fundamentale, cu scopul de a oferi participanților o înțelegere mai bună a modificărilor recente.

Reprezentanții MOLDAC care au participat în cadrul ședințelor respective, urmează să adopte practicile preluate de la cursul de instruire, pentru a ajusta cursurile de instruire MOLDAC la cerințele noi ale standardului ISO/IEC 17025.

Tel +373 22 210 316
Fax +373 22 210 316
Copyright © 2019 Centrul Naţional de Acreditare Toate drepturile rezervate.