Prima   |  Comunicate de presă | Participarea reprezentantului MOLDAC la cursul de instruire pentru formarea Evaluatorilor EA

Participarea reprezentantului MOLDAC la cursul de instruire pentru formarea Evaluatorilor EA

  imprimare
25.06.2018   748 

Consiliul Acordului Multilateral al Cooperării Europene pentru Acreditare (EA MAC), în conformitate cu documentul EA-1/17 A:2017, a organizat în luna iunie două sesiuni de instruire pentru reprezentanții Organismelor de Acreditare semnatare ale EA, cu scopul formării Evaluatorilor EA în scopul condolidării resurselor de evaluare ale EA.

Prima sesiune de instruire, la care a participat și reprezentantul MOLDAC, a avut loc în perioada 4-6 iunie 2018 la Utrecht (Olanda), fiind găzduită de RvA, Organismul Național de Acreditare din Olanda. Cea de-a doua sesiune s-a desfășurat în perioada 19-21 iunie 2018, la Lillestrøm (Norvegia), gazda căreia a fost NA, Organismul Național de Acreditare din Norvegia.

Sesiunile respective, convocate de Președintele EA MAC, dl. Paulo Tavares (IPAC), au fost conduse de formatorii d.d. Ed Wieles (RvA) și Varpu Rantanen (FINAS). Obiectivul instruirilor s-a axat pe prezentarea specificului unei evaluări paritare, precum și oferirea participanților a unui nivel comun de înțelegere și aplicare a cerințelor relevante.

La final, formatorii, analizand performanța participanților, au prezentat o recomandare privind calificarea în calitate de evaluatori/evaluatori EA în formare, bazată pe urmatoarele criterii:

  1. Demonstrarea înțelegerii și a conștientizării procesului de evaluare și a cerințelor de evaluare.
  2. Capacitate demonstrată de a lucra ca evaluator ("minte deschisă", spirit de echipă, abilități de comunicare).
  3. Dedicație demonstrată privind activitatea în calitate de evaluator.

Astfel, în funcție de necesitățile EA, reprezentantul MOLDAC urmeaza a fi inclus în echipele de evaluare EA în calitate de Evaluator în formare.

 
Arrow Prev

 

 

MOLDAC este semnatar 
EA-BLA pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții, certificare produse, certificare sisteme de management.

                    

MOLDAC este semnatar
ILAC-MRA
 pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții.

                    

MOLDAC este semnatar 
IAF-MLA
 pentru certificare produse, certificare sisteme de management 

Arrow Next
Adresa:
Vasile Alecsandri 1. Oficiul 205, MD 2009, Chisinau, Moldova
Email: acreditare@moldac.gov.md
+373 22 210 316
+373 22 210 316
Creat de BRAND.MD     Total vizitatori: 701839 | ieri: 167 | azi: 98 | Online: 3
Servicii
Selectează culoarea