Prima   |  Comunicate de presă | Ziua Mondială a Acreditării 2018!

Ziua Mondială a Acreditării 2018!

  imprimare
11.06.2018   546 

Anual, cu prilejul Zilei Mondiale a Acreditării, Organismele de Acreditare din întreaga lume organizează diferite activități, care au drept scop promovarea activităților de acreditare. Organizațiile Internaționale pentru Acreditare, IAF și ILAC, anual pun la dispoziția Organismelor de Acreditare diferite materiale promoționale, în vederea sprijinului tendinței globale de a organiza în ziua de 9 iunie diferite evenimente.

În scopul celebrării Zilei Mondiale a Acreditării din acest an, Centrul Național de Acreditare MOLDAC a organizat un eveniment, constituit din trei etape, pentru reprezentanții Organismelor de Evaluare a Conformității.

Prima parte a evenimentului a început cu un cuvânt de salut din partea Directorului MOLDAC, adresat tuturor participanților la evenimet, urmată de dna Secretar de Stat Iuliana DRĂGĂLIN, care a venit cu un mesaj de felicitare pentru colectivul MODLAC și pentru întreaga infrastructură a calității. Activitățile evenimentului au continuat cu o scurtă prezentare privind Beneficiile Acreditării raportate la genericul zilei "Acreditarea: Oferă o lume mai sigură".

Ținem să menționăm, că în cadrul festivității dedicate Zilei Mondiale a Acreditării, Centrul Național de Acreditare a semnat un Acord de Colaborare cu Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, în scopul asigurării cooperării bilaterale și a colaborării în vederea respectării drepturilor și intereselor consumatorilor, precum și în vederea creșterii performanței atât a personalului implicat în activitatea de supraveghere a pieței, cât și a personalului implicat în activitatea de acreditare și de evaluare a conformității.

Programul evenimentului a continuat cu un curs de instruire privind modificările apărute în noua versiune a standardului ISO/IEC 17011:2017. După prezentarea aspectelor comparative dintre versiunea veche și cea nouă a standardului respectiv, Programul evenimentului a continuat cu un Workshop, în cadrul căruia cei 45 de participanți la eveniment au fost împărțiți în 5 grupuri, fiecare grup primind câte 2-3 întrebări, la care au fost pregătite răspunsuri în baza informațiilor obținute în timpul cursului, după ce fiecare dintre grupuri au prezentat răspunsurile pregătite.

Evenimentul s-a încheiat cu înmânarea Certificatelor de Instruire și cu colectarea emoțiilor din partea participanților la eveniment, care s-au arătat satisfăcuți de modalitatea în care au petrecut această zi alături de MOLDAC.

 

 
Arrow Prev

 

 

MOLDAC este semnatar 
EA-BLA pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții, certificare produse, certificare sisteme de management.

                    

MOLDAC este semnatar
ILAC-MRA
 pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții.

                    

MOLDAC este semnatar 
IAF-MLA
 pentru certificare produse, certificare sisteme de management 

Arrow Next
Adresa:
Vasile Alecsandri 1. Oficiul 205, MD 2009, Chisinau, Moldova
Email: acreditare@moldac.gov.md
+373 22 210 316
+373 22 210 316
Creat de BRAND.MD     Total vizitatori: 701840 | ieri: 167 | azi: 99 | Online: 4
Servicii
Selectează culoarea