Prima   |  Comunicate de presă | Participarea la ședința Grupului de Lucru privind Dezvoltarea Capacităților

Participarea la ședința Grupului de Lucru privind Dezvoltarea Capacităților

  imprimare
18.04.2018   531 

La data de 18 aprilie 2018, în incinta Ministerului Economiei și Infrastructurii, a avut loc prima ședință a Grupului de Lucru privind Dezvoltarea Capacităților din cadrul proiectului Sprijin pentru cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova.

La ședința respectivă au participat reprezentanți a 6 agenții beneficiari ai proiectului (MOLDAC, ISM, INM, APCSP, ODIMM și MIEPO), precum și 3 unități din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Întrunirea a fost deschisă de către dl Marian Mamei (Șef direcției Infrastructura Calității și Securitate Industrială, MEI), care a  salutat organizarea acestui Grup de Lucru și a constatat necesitatea și beneficiul dezvoltării capacităților instituționale. Totodată, dl Mamei a adus mulțumiri reprezentanților agențiilor pentru receptivitatea acestora.

În continuare ședința a fost moderată de către dl Denis Dunn (Expert Dezvoltarea Capacităților), care a prezentat scopul acestui Grup de lucru care este stipulat în documentul Concept Paper: Approach, Plan and Tool. 

În plus, au fost discutate realizările la ziua de azi a evaluării capacităților instituționale, la care au fost menționate progresele Centrului Național de Acreditare din Republica Moldova (MOLDAC) la acest capitol, cum ar fi proiectarea a celor doi pași de adresare din trei semnificative pentru elaborarea unei Strategii de dezvoltare a capacităților instituționale (Tabelul Cronologic, tabelul de Asistență Tehnică necesară, tabelul referitor la Instruirile solicitate și tabelul cu privire la suport în participare la ședințele Comitetelor tehnice EA).

La finele ședinței a fost convenită data întrunirii ulterioare, precum și au fost stabilite acțiunile care urmează a fi realizate până la aceasta ședință.

 

 
Arrow Prev

 

 

MOLDAC este semnatar 
EA-BLA pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții, certificare produse, certificare sisteme de management.

                    

MOLDAC este semnatar
ILAC-MRA
 pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții.

                    

MOLDAC este semnatar 
IAF-MLA
 pentru certificare produse, certificare sisteme de management 

Arrow Next
Adresa:
Vasile Alecsandri 1. Oficiul 205, MD 2009, Chisinau, Moldova
Email: acreditare@moldac.gov.md
+373 22 210 316
+373 22 210 316
Creat de BRAND.MD     Total vizitatori: 701806 | ieri: 167 | azi: 66 | Online: 2
Servicii
Selectează culoarea