Prima   |  Comunicate de presă | Participarea reprezentanților MOLDAC la ședința Comitetului EA pentru Armonizare Orizontală (EA HHC)

Participarea reprezentanților MOLDAC la ședința Comitetului EA pentru Armonizare Orizontală (EA HHC)

  imprimare
12.03.2018   418 

În perioada 06-07 martie 2018 membrii EA s-au reunit la Bruxelles pentru a participa la cea de-a 19-a reuniune a Comitetului de Armonizare Orizontală al EA pentru a rezolva problemele tehnice orizontale privind diferitele tipuri de organisme de evaluare a conformității, evaluarea organismelor notificate și evaluarea sistemelor de evaluare a conformității (sectoriale).

Președintele Comitetului, Gabriel ZRENNER (DAkkS - Germania) a început reuniunea cu alegerea dlui Sjaak HENDRIKS, de la RvA (Olanda) pentru funcția de vicepreședinte.

Întâlnirea a fost desfășurată în timp, conform agendei, cu decizii clare cu privire la modul de avansare a lucrărilor în următoarele 6 luni.

În ceea ce privește Strategia EA 2025, și în conformitate cu planul de implementare, membrii HHC au convenit asupra unei propuneri privind politica și mecanismul pentru problemele de feedback pentru armonizare, în special, dar nu numai în legătură cu standardele utilizate pentru acreditare. Mandatul a fost acordat TFG HHC "Un singur vot" pentru a dezvolta opinii și idei cu privire la noile instrumente de colaborare care urmează a fi dezvoltate pe noul site web al EA. În plus, sa decis revizuirea documentului EA-2/17 privind acreditarea pentru scopuri de notificare, cu ambiția de a consolida armonizarea eficientă a acreditării în domeniul reglementat.

În ceea ce privește revizuirea, HHC a aprobat și revizuirea:

  • EA-2/13 Politica de acreditare transfrontalieră a EA și procedura pentru cooperarea transfrontalieră între membrii EA și suplimentul său.
  • EA-3/01 Condițiile de utilizare a simbolurilor de acreditare, referirea la statutul de acreditare și trimiterea la statutul de semnatar EA MLA.
  • EA-1/22 revizuirea procedurii EA și a criteriilor pentru evaluarea schemelor de evaluare a conformității de către organismele de acreditare membrii EA.

A doua zi a acestei reuniuni a fost dedicată unui atelier de lucru privind studio versiunii noua a standardului de referință EN ISO/IEC 17011:2017 "Cerințe pentru organismele de acreditare care acreditează organismele de evaluare a conformității". Acesta a adunat aproape 80 de participanți, într-un grup special pentru a facilita munca în grup și a fost convocat de Andreas Hönnerscheid (DAkkS, Germania), Karine Vincent (COFRAC, Franța), Marie O'Mahonny (INAB, Irlanda), Rob Bettinson (UKAS, Marea Britanie) și Gabriel Zrenner (DAkkS, Germania).

 
Arrow Prev

 

 

MOLDAC este semnatar 
EA-BLA pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții, certificare produse, certificare sisteme de management.

                    

MOLDAC este semnatar
ILAC-MRA
 pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții.

                    

MOLDAC este semnatar 
IAF-MLA
 pentru certificare produse, certificare sisteme de management 

Arrow Next
Adresa:
Vasile Alecsandri 1. Oficiul 205, MD 2009, Chisinau, Moldova
Email: acreditare@moldac.gov.md
+373 22 210 316
+373 22 210 316
Creat de BRAND.MD     Total vizitatori: 701806 | ieri: 167 | azi: 66 | Online: 2
Servicii
Selectează culoarea